Home » Uudised » Küsitlus: Kämpingud Eestis

Küsitlus: Kämpingud Eestis

Küsitluse kokkuvõte: matkaauto või haagissuvilaga reisijate peatumiskohtade eelistused ja Klubi partnerluse tähtsus kämpingute valikul

Uurisime klubiliikmetelt milliseid peatumiskohti nad eelistavad matkaauto või haagissuvilaga reisides, kuidas nad oma eelistusi määravad ja milline roll on Klubi koostööpartneriteks olevatel kämpingutel.

Kämping vs RMK

Küsitluses osales 75 vastajat, kelle eelistused kämpingu ja RMK platsil peatumise osas jagunesid võrdselt, 49% valivad peatumiseks pigem RMK ja 51% peatuvad eelkõige kämpingus.

Mõned vastajad eelistavad mõlemat tüüpi ööbimiskohti sõltuvalt reisi eesmärgist. Kui nädalavahetuseks tahetakse linnast eemale saada, siis valitakse pigem looduses asuv RMK plats. RMK eelistamine tuleneb mitmetest teguritest: looduskeskkond, suurem vabadustunne, matkaautos on kõik mugavused olemas ja ei vajata kämpinguteenuseid.

Kämpingute kasuks otsustakse elektriühenduse vajadusest tulenevalt või sooviga kasutada kämpingu mugavusteenused (dušš, wc, vms). Lisaks mainiti, et tihtipeale kombineeritakse ööbimisi reisi jooksul, mõned ööd veedetakse looduses ning seejärel kämpingumugavusi kasutades.

Kämpinguid külastatakse pigem harva

Samas võib küsitluse tulemuste põhjal järeldada, et karavanireisijad külastasid Eesti kämpinguid aasta jooksul siiski pigem harva. Tulemused näitasid, et 15% vastanutest ei peatunud üldse kämpingutes, 52% vastanutest peatusid kämpingutes vaid 1-3 korda aastas, 33% vastajatest külastasid neid 4 või enam korda aastas.

Klubi partnerlus kämpingute valikul

30% vastanutest teeb oma valiku Klubi koostoopartneriks olevate kämpingute seast, kuna eeldatakse, et need on usaldusväärsed teenuspakkujad ja klubiliikme soodustused on igaljuhul boonuseks. Suuremal osal vastajatest ei ole Klubi partnerlus siiski otsustamise kriteeriumiks, valik tehakse kämpingu asukoha, mugavuste ja hinna põhjal. Mõned vastajad rõhutasid, et Klubi võiks rohkem reklaamida kämpinguid ja klubiliikmete soodustusi.

Suurema klubiliikme soodustuse tähtsus

Küsitluse viimases osas uurisime, kas suurem klubiliikme soodustus motiveeriks matkaauto ja haagissuvilaga reisijaid rohkem kämpinguid külastama. Enamus vastanutest soovivad soodustust, 27% vastanutest arvavad, et motiveeriv soodustuse määr kämpingu kasuks otsustamisel peaks olema vähemalt 20%. Vaid 17% vastanutest väidavad, et soodustus ei mõjutaks nende ööbimiskoha valikut.

Kokkuvõttes näitavad küsitluse tulemused, et matkaauto või haagissuvilaga reisijad eelistavad erinevaid ööbimisvõimalusi ning Klubi partnerlusega kämpingud oleksid atraktiivsemad, kui teenuspakkuja võimaldaks suuremat soodustust. Lisaks saime küsitluse kaudu häid soovitusi uute koostööpartnerite valikuks ning kasulikke mõtteid ja ideid kuidas Klubi saaks karavanihuvilistele rohkem kasuks olla.

Aitäh kõigile vastajatele!

Kokkuvõte koostas Liisi Laanemäe / Klubi Eesti Karavan

One Reply to “Küsitlus: Kämpingud Eestis”

  1. Priit Peljo ütleb:

    Aitäh.
    Kahju et nii vahe vastanuid oli aga äge, jõudu!

    Head
    Priit

Comments are closed.

Info

MTÜ Klubi Eesti Karavan

Reg. nr 80008139

Swedbank
IBAN: EE562200221010206644

Kontaktid

 Helbe 7, 11616 Tallinn

Sergei Vahnitski +372 5015191 (ee, rus, eng)
Ivar Kalev +372 5011183 (ee, rus, fin, eng)
Liisi Laanemäe ‭+372 553 4309‬ (ee, eng)

Arhiiv